Осоговска планина
Осоговска планина / Дарик- Кюстендил
Кюстендилци се радват на първия сняг, който вали в Осоговската планина. Над село Богослов, дъждът преминава в сняг. По високите части на планината вече има снежна покривка от над 3 см.
Температурата в Кюстендил и региона е от 6- 8 градуса, а в планината около 0 градуса.

Пътят за Осогово
Дарик- Кюстендил

Осогово
Дарик- Кюстендил

Осогово
Дарик- Кюстендил

Наши читатели ни изпратиха снимка и от пътя Кюстендил- София през Конявската планина, където също вали сняг.

Конявската планина
Дарик- Кюстендил

Шофьорите, на които им предстои пътуване през високопланинските проходи да не тръгват  с летни гуми. В планините вали сняг. Агенция „Пътна инфраструктура“ отново  апелира шофьорите да не тръгват с неподготвени  автомобили  и да карат внимателно.
Проходите, на които се очакват снеговалежи, са: „Петрохан”, „Троянски”, „Шипка“, „Републиката“, „Ришки”, „Айтоски”, „Котленски”, „Дюлински”, „Твърдишки”, „Обзорски”, „Печинско”, „Вратник”, „Превала”, „Предел”, „Рожен” и „Пампорово”.

През нощта над страната ще се задържи облачно и дъждовно време, в районите с надморска височина над 600 метра ще вали сняг. По долината на Струма ще духа временно силен север- северозападен вятър, с който ще нахлува по- студен въздух. Минималните температури ще са 3- 4 градуса. От утре, валежите започват да спират, а облачността ще се разкъсва. Максимални температури около 11 градуса.
 
Дарик- Кюстендил