През нощта над Западна България ще се изясни, над Източна - ще бъде с разкъсана средна и висока облачност, съобщиха от НИМХ. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса.

В събота ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, вечерта ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат между 22 и 27 градуса, в София - около 24 градуса.

iStock/Getty Images

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 22-24 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 21-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 12 градуса, на 2000 м - около 18 градуса.

iStock/Getty Images

В неделя вятърът ще стихне. Ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места в низините видимостта ще бъде намалена. Минималните температури ще бъдат 9-14 градуса, максималните - между 24 и 29 градуса.

В понеделник все още ще бъде сравнително топло. Преди обяд ще бъде предимно слънчево, но по-късно през деня от североизток ще започне да прониква хладен въздух, облачността ще се увеличи, а през нощта срещу вторник на отделни места ще превали.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред ще намерите на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА