Танев: И да ни мъчат на шиш, няма да правим само бизнес ориентирано образование
Танев: И да ни мъчат на шиш, няма да правим само бизнес ориентирано образование / снимка: БГНЕС, архив

„И да ни мъчат на шиш - ние няма да правим образование, което е непременно и само бизнес ориентирано. И няма да се даваме на двама-трима търговци, които искат да унищожат плода от това, за което сме се събрали тук. Няма някой у нас, който да иска това безобразие".

Това заяви образователният министър Тодор Танев пред участниците в националната конференция за ролята на професионалните гимназии по селско стопанство.

„Обичам Добруджа, обичам всяка педя земя, радва ме това, което видя да избуява на българската земя. За съжаление, животновъдството не се вдигна на равнището, на което беше някога, но поне някъде вървят нещата. Има и добри образци, но продължава една инерция в ставащото все по-слабо ниво, което някога може да е било добро ... когато съм бил дете. Заради тези разминавания се събираме и тук в момента", добави той.

„Първото нещо, което е много важно от страна на МОН, е добрата традиция на връзки с Министерството на земеделието, които трябва да продължат. Второ, ще се наложи, според нас, оптимизация на мрежата от тези училища - на някои места има натрупване, в което се появява въпросът за мъртвите души, за неефективността. Има го този момент, когато си отчаян от това, че имаш малко ученици, да гледаш вече други неща, а не доброто им образование", каза още Танев.

Източник: БГНЕС