След инцидента с таксиметровия шофьор Христо Йорданов, който беше убит, след конфликт на пътя от друг шофьор,  таксиметровите шофьори настояват да се приемат законови промени, които включват изменение на Наредба 34. С тях ще се гарантират безопасни условия на труд за шофьорите на таксита, посочи Красимир Цветков от Националния таксиметров синдикат, цитиран от БНР.

"Въвеждане на задължителен паник-бутон с връзка със 112 и реагиране от полицията. Техническо обезпечаване относно възможността за позициониране на колата в случай на проблеми и задължителните видеорегистратори, които да снимат вътре и вън от автомобила. Темата е отдавна дискутирана, на няколко пъти сме я дискутирали. На няколко пъти са ни обяснявали как и защо не може да се случи. Смятаме, че може да се случи и е наложително да се случи, тъй като това е поредния случай, в който вече преля чашата", завява той.

След побоя: Обвиниха задържания за смъртта на таксиметровия шофьор в София

В неделя близки и роднини на убития таксиметров водач протестираха на булевардите Константин Величков и Александър Стамболийски с искане за справедливост и повдигане на обвинения на всички, които са участвали в инцидента. През седмицата предстои и служебния вицепремиер и министър на транспорта Христо Алексиев да проведе среща с представители на таксиметровия бранш.
БНР