/ ThinkStock/Getty Images
Спецапелативният съд решава дали да върне в ареста сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви-Вълчо, както и двете счетоводителки Ромелия Кирилова и Елена Караянева. Те бяха задържани при акция в хотелите на Арабаджиеви и обвинени, че са част от престъпна група, занимавала се с укриване на данъци и пране на пари.

След акцията: Издирват семейство Арабаджиеви, разследващи намерили много пари и луксозен автопарк

 
Прокуратурата отбелязва, че укритите данъци са над 6 милиона лева и настоява тримата да бъдат върнати в ареста, заради високата степен на обществена опасност.

Пуснаха Вълчо Арабаджиев от ареста срещу 20 000 лв. гаранция
 
В съдебната зала стана ясно, че днес са внесени още 47 тома с нови доказателства.
 
Прокуратурата настоява, че престъпната група, в която влизат родителите на Вълчо, е работила още от 2013 година и се е занимавала с укриване на данъци. Част от групата се е занимавала с набирането на лица с нисък социален статус. Така на техни имена фиктивно се регистрирали фирми.

Гешев: Арабаджиеви не са на почивка, укриват се (ВИДЕО)
 
Защитата настоява паричната им гаранция от по 20 хиляди лева да отпадне и твърди, че за да бъде реализирана акцията били върнати прокурори от отпуск. Освен това Ветко и Маринела Арабаджиеви били призовани набързо в Пловдив и извикани "за след 5 минути" в София. Така, формално задочно били обвинени Арабаджиеви, а те нямали нищо общо със съставянето на книги за счетоводство. Части от разследването години били на трупчета. Освен това ако били оставени да се приберат, "балонът щял да гръмне". Но те до няколко дни щели да се върнат, посочиха още от защитата.
 
Предстои съдът да вземе решение.
БТА