След продължило пет часа секретно съдебно заседание, съдия Вилислава Ангелова от спецсъда реши, че синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо, излиза от ареста срещу 20 000 лева парична гаранция.

В събота заместник-главният прокурор Иван Гешев оповести, че са задържани 10 човека при акция за укриване на данъци и пране на пари.

След акцията: Издирват семейство Арабаджиеви, разследващи намерили много пари и луксозен автопарк

Малкият син на Ветко и Маринела Арабаджиеви беше задържан в петък в хотел "Маринела". Още в началото на съдебното заседание в неделя беше взето решение мярката да бъде засекретена. Мотивът беше, че при разследването са били използвани СРС-та и можело да се разгласи държавна тайна.

За да пусне от ареста Арабаджиев, Ангелова изтъкна мотив, че няма доказателства младежът да е знаел дали родителите му се занимават с нещо незаконно, защото учил в Лондон.

10 арестувани при спецакция в офиси в големи хотели в София и Пловдив (ВИДЕО)

Прокуратурата е представила справка от НАП за доходите на семейството за предишни години, които възлизат на 25 млн. лева, но били законни пари. Колкото до двете счетоводителки - за тях има косвени доказателства да са участвали в престъпната група, но няма опасност да се укрият или да извършат ново престъпление. Решението на съдия Ангелова не е окончателно.
nova.bg, БТА