/ БГНЕС
Софийският районен съд наложи парична гаранция на четиримата младежи, задържани и обвинени за хвърлянето на бутилки и метални кенчета срещу сградата на Народно събрание-2 и охраняващите полицейски служители на 14 юли, по време на антиправителствен протест.

Обвиняемите трябва да се освободят незабавно, освен ако не се задържат на друго основание. Паричните гаранции са между 1000 лв и 2000 лв. Определението на съда не е окончателно и може да се протестира и обжалва.

Искат постоянен арест за четирима души, хвърляли бутилки срещу Партийния дом

Прокуратурата поиска да бъде наложена мярка постоянен арест за младежите. "Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост - по време на масов граждански протест, в обстановка отличаваща се с изключителна обществена чувствителност и изразено недоволство, като с действията си изразили абсолютно незачитане на правните норми", посочват от държавното обвинение. Според прокуратурата младежите били организирани в социалните мрежи.

Съдът посочи, че деянието, за което са обвинени младежите, не е тежко умишлено престъпление. Както и, че няма данни за доказана опасност да извършат ново престъпление.