/ БГНЕС
Те са задържани за 72 часа
Софийска районна прокуратура ще внесе искане за мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемите четирима души, съобщиха от прокуратурата.

Задържани са осем души след вчерашния протест (ВИДЕО)

Те са привлечени към наказателна отговорност за това, че на 14 юли в София на пл. „Княз Александър I“ са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на публично място хвърляли стъклени бутилки и метални кенчета срещу сградата на Народно събрание 2 и срещу служители на МВР, охраняващи мероприятието.

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост - по време на масов граждански протест, в обстановка отличаваща се с изключителна обществена чувствителност и изразено недоволство, като с действията си изразили абсолютно незачитане на правните норми.

Вижте лицата на погрома пред Партийния дом (ВИДЕО)

За извършените от обвиняемите престъпления, законът предвижда наказание лишаване от свобода до пет години. Предвид високата обществена опасност на деянията и извършителите, на 15 юли прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил обвиняемите да бъдат задържани за 72 часа.