Съдят затворник - убил човек по време на двудневен отпуск
Съдят затворник - убил човек по време на двудневен отпуск / Thinkstock/Getty Images

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 51-годишния Божидар Атанасов от Пловдив за умишлено убийство, извършено при условията на опасен рецидив.

Обвиняемият е предаден на съд за това, че през 2007 г. в частна вила, намираща се в парк „Родопи", Пловдивска област, умишлено е умъртвил Огнян Харизанов, на 42 години.

На 17 август 2007 г. Атанасов ползвал двудневен домашен отпуск по време на изтърпяване на наказание лишаване от свобода.

Същия ден, след 23 часа, се отправил с автомобил към местността Чернатица в района на хижа „Здравец", където Огнян Харизанов имал вила. Убитият Харизанов и Атанасов се познавали от по-рано, като имали неуредени финансови взаимоотношения.

Атанасов оставил колата на известно разстояние и се приближил до вилата на Харизанов. Последният бил с компания на терасата. Когато Харизанов станал до барбекюто, Атанасов го прострелял. Харизанов бил приет в лечебно заведение, където починал от раните си.
В хода на разследването пушката, с която Атанасов извършил убийството е намерена и ще се използва като доказателство по делото.

Към момента е подсъдим по дело в Окръжен съд-Пловдив за умишлено убийство, извършено на 13 юни 1999 г. в гр. Пловдив на митническия служител Георги Дребчев.