/ Висш съдебен съвет
Съдия Севдалин Мавров за пореден път поиска оставката на шефа на Върховния касационен съд заради допускането от негова страна като стопанин на Съдебната палата на нейна територия да бъде заснет скандален видеоклип. "Г-н Панов, ако сте мъж, моля ви, запазете институцията и си подайте оставката. За една бълха, да изгорим не юргана, а къщата, една институция, която винаги е била начело на съдебната власт", коментира членът на ВСС. И повтори апела си: "Г-н Панов, запазете къщата, бъдете мъж!".

Съдия от ВСС поиска оставката на Панов заради скандала с видеоклипа

Самият Панов не отговори за призива да се оттегли, нито коментира апела за оставката. "Надявам се да не е някакво лично отношение", репликира шефът на ВКС.

Съдия Дишева пък, която застана на страната на Лозан Панов, както и на предишното заседание на ВСС,  укори колегите си, че въобще са гледали клипа. "Колеги, това ми прилича на една генерална репетиция на едно друго производство", обърна се тя с обвинение към останалите членове на съдебния съвет по повод искането да се отнемат правомощията на Панов като стопанин на Съдебната палата.

"Г-н Панов, заради доброто на съдебната система и ВКС, не подавайте оставка",  направи контра призив Дишева.

Иван Гешев: Лозан Панов никога не е виновен - дори когато греши


"За пръв път чувам, че съдиите имали работно време", учуди се още Дишева по повод упрека, че Панов има проблеми с часовете за идване на работа, което изтъкна по-рано главният прокурор. Иначе Дишева призна, че тя не одобрява съдържанието на подобен клип и заснемането му в Съдебната палата. Тя попита на какво основание се прави заключението, че Лозан Панов не стопанисва добре Палатата.

Съдия Керелска също защити Лозан Панов и предупреди, че няма как да се изземват правомощията на ВКС по стопанисването на Съдебната палата, защото има съществуващи договори за изпълнение. Съдия Кояджиков репликира, че "конспирацията съществува само в главите в Дишева и Керелска".