/ Правителствена информационна служба
Приветстваме напредъка, постигнат от България по пътя ѝ към въвеждането на еврото. Насърчаваме продължаването на усилията за изпълнение на всички критерии за конвергенция. Това се казва в официално изявление на държавите от еврозоната, направено след края на двудневното заседание на Европейския съвет в Брюксел, в което участва министър-председателят Николай Денков.

"Прогресът ни по отношение на еврозоната е безспорен. Този напредък, който отчитаме през последните месеци, мнозина изобщо не очакваха, че ще се реализира. Именно затова коментарите на лидерите в Брюксел от вчера и днес са в посока на „какво можете да направите, за да продължите напред така, както бяхте досега", коментира по-рано акад. Денков пред медии в Брюксел.

Шарл Мишел отправи благодарности към Денков

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел отправи благодарности към българския премиер Николай Денков. "Благодарим Ви, господин премиер, за Вашата непоколебима отдаденост към Европейския съвет. Вашите неуморни усилия за Украйна и изобщо на всички фронтове са безценни. Вие помогнахте на страната си да влезе в Шенгенското пространство и непрекъснато работихте за бъдещето на България в еврозоната. За мен беше удоволствие да работя с вас. Всичко най-добро за в бъдеще", написа Мишел в социалната мрежа X.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Правителствена информационна служба