Стефан Янев
Стефан Янев / БТА
"Парламентарно представените партии много добре знаят каква е тяхната отговорност, как се водят преговори и как се съставя правителство." Това каза служебният премиерът Стефан Янев след участието си в петъчния парламентарен контрол.

Корнелия Нинова: Следващият петък трябва да дойдем с премиер

На въпроса би ли участвал в правителство, излъчен с мандат на БСП, Янев отговори: „Нека да оставим партиите да си свършат работата, парламентарно представените партии много добре знаят каква е тяхната отговорност, как се водят преговори и как се съставя правителство."

И допълни: "Нека те да си намерят подходящите баланси и когато стигне въпросът да се говори с конкретика и с конкретни личности, нека те да си проведат тези разговори”, служебният министър-председател Стефан Янев.

Третият мандат: Президентът дава шанс на БСП да състави правителство

По-рано в петък Румен Радев връчи на Корнелия Нинова последния трети мандат, с който левицата да опита да състави правителство. Лидерът на "БСП за България" го прие с обещанието да направи всичко възможно за съставянето на редовен кабинет. Тя обясни, че имена на министри от служебната власт продължават да стоят на масата за преговори.

По-късно през деня Корнелия Нинова разправи покани на всички партии без ГЕРБ и ДПС.