Станишев се крие зад Моника Йосифова, смята Цветанов
Станишев се крие зад Моника Йосифова, смята Цветанов / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Станишев се крие зад Моника Йосифова, смята Цветанов
51430
Станишев се крие зад Моника Йосифова, смята Цветанов
  • Станишев се крие зад Моника Йосифова, смята Цветанов

Станишев се скрил зад Моника Йосифова заради скандала „Хохегер". Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в интервю за предаването „Седмицата" по Дарик. Той обясни, че ще бъде създадена анкетна комисия към парламента, която да изясни истината по скандалния случай. По думите му премиерът Бойко Борисов и земеделският министър Мирослав Найденов от кавалерско чувство се извинили на Йосифова:

От вчера се забелязва известна промяна в говоренето по темата „Хохегер" и българската връзка на премиера, на министъра на земеделието. Той се извини на Моника Йосифова. Тя май и вас се канеше да съди, колебаеше се дали и вие ще й се извините.

Какво съм казал аз, за да се търси някакво извинение. В момента трябва да се направи анкетна комисия, да види дали Сергей Станишев като министър-председател е направил нещо, което е възложил, което е излишно, да видим какъв е ефектът за имиджа на България. Нали идеята е, че трябва да се лъсне имиджът на страната ни, след като сме влезли в ЕС. Сключен е договор 2008 г. След тази година на база корупция, проблемите с организираната престъпност бяха спрени всички еврофондове, имаше негативни доклади 2008, 2009 г. и всъщност реално са дадени 1,5 млн., за да се разхвърлят между определени лица. И тук няма нищо общо Моника Йосифова, а има общо бившият премиер на страната Сергей Станишев. И понеже той винаги е бил много страхлив човек, никога не е поемал отговорности, се скри зад неговата жена, с която живее на семейни начала, за да може тя да излезе и да поеме евентуално този удар. Затова тук и премиерът, и Мирослав Найденов от чисто кавалерско чувство са с подобно отношение. Тук проблемът не е Моника Йосифова. Тук проблемът е начинът, по който се харчат пари на българския данъкоплатец и дали не се заобикалят определени механизми, за да може определени пари да се усвоят.

Заради отправените към нея от страна на Найденов обвинения, че стои в основата на скандала с австрийския лобист Петер Хохегер, тя обяви, че ще потърси правата си в съда.