Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски има министри, превърнали се в партийни секретари.

Тече пропаганда, която, по думите на Борисов, в никакъв случай няма да се отрази добре на ротацията. 

"Колегите малко самоуверено започват да мислят за ротацията, резултатите на министерствата никак не са добри от това, което разбирам. Много от министрите не си гледат работата, а са се превърнали в партийни секретари и обикалят регионите, срещат се с техните структури и пропагандират направеното от нас за тяхно", допълни Борисов.

"Чувам за подготвяне на командировка в САЩ. Една огромна делегация харчи държавни пари, за да пропагандира за нещо, което са свършили те, при положение че това не е така", коментира лидерът на ГЕРБ.

Има министри, които са се превърнали в партийни секретари, това е грешно, коментира пред медиите в Народното събрание председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Те са министри на България, трябва да работят за хората, а не да ходят по мероприятия като партийни активисти, добави той.

На въпрос дали според ДПС има несправяне в много министерства, както смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Делян Пеевски поиска първо да бъдат запознати с резултатите. Имаме наблюдения за всяко министерство през комисиите, като му дойде времето, ще кажем какво мислим, уточни той.

По думите му президентството вече се е превърнало в централа на партия. Радвам се, че успях да извадя президента от комфорта на столчето му и си призна, че става политически лидер, коментира Делян Пеевски.

Според него е време Румен Радев да си регистрира партията, защото евроизборите идват, и е недопустимо да използва президентската институция за офис на партията си. Да излиза от тази сграда, да си наеме офис и да започва да работи бързо на терена, призова председателят на ПГ на ДПС. Партията на това лице се казва „Трети март“, уточни той.

Попитан дали има нужда от спешни промени в КЗК, както вчера изтъкна съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, Пеевски коментира, че е недопустимо политиците ,да се бъркат в независимите регулатори, защото нямат работа там. За какво да има промени в момента, има много изтекли мандати, да започнем разговори, нищо не е толкова спешно, посочи Пеевски.

От думите му стана известно, че политическите сили от управлението водят разговори помежду си за механизма, по който ще се назначават кадрите в регулаторите. 
Николай Трифонов, Нелли Желева/БТА