Спецзвено и камери ще се включат в борбата с кражбите на гориво в БДЖ
Спецзвено и камери ще се включат в борбата с кражбите на гориво в БДЖ / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Спецзвено и камери ще се включат в борбата с кражбите на гориво в БДЖ
52819
Спецзвено и камери ще се включат в борбата с кражбите на гориво в БДЖ
  • Спецзвено и камери ще се включат в борбата с кражбите на гориво в БДЖ

Специално звено ще лови служителите на БДЖ „Товарни превози", които крадат гориво. Това обяви управителят на дружеството Пламен Джуров. Новината за това идва след редица установени кражби на гориво от работещи в системата. На 26 април сутринта работещи на гарите в Илиянци и Волуяк са хванати, че са източили стотици литри гориво.

Служителите на „Товарни превози" вече няма да крадат безнаказано гориво от машините на дружеството. Нова структура ще хваща работещите там, които си докарват допълнително средства с източване на нафта и дизел. Това съобщи управителят на дружеството Пламен Джуров. „В момента формираме ядро, което ще се занимава само с проверки, ще бъде като корпус за бързо реагиране. Денонощно ще се правят такива проверки, докато не установим, че се успокоят нещата и докато не изчезнат тубите, маркучите", каза той.

Нелоялните служители ще бъдат освобождавани, каза съуправителят Ивайло Иванов. „Щом освободихме над 1000 човека, а нашите служители продължават да имат свободно време, за да вършат нещо различно от това, което трябва, значи ще продължаваме по същия начин. Само че няма да предприемаме такива мерки да ги освободим, след месец-два някой да ги възстанови. Ще ги освобождаваме бавно и сигурно", закани се той.

По време на проверките в цялата страна ръководството на дружеството е участвало и в екшън сцени. Оттам разказаха, че при извършването на проверка на локомотив е имало специална стратегия и служители са се крили под мост близо до Капитан Андреево и чакали машината да се появи от Свиленград към Капъкуле с идеята, когато се върне обратно след половин час, някой да спре локомотива, за да бъде осъществен контролът.

От железниците очакват приватизацията на „Товарни превози" да стане факт до края на годината.