/ БГНЕС
Собственикът на "Хиполенд" опроверга инсинуациите на "Да, България" по адрес на депутата от ДПС Делян Пеевски във връзка с изпратената вчера финансова проверка на фирмата. Той отрече лъжите, че Пеевски му е поискал магазините.

"Не, не е вярно", категоричен беше Мариан Колев в отговор на въпроса на водещата от бТВ дали отговаря на истината твърдението, че Пеевски е искал да му купи бизнеса. Колев уточни, че и бизнесменът Сталийски не е искал бизнеса му и обобщи: "Не познавам Пеевски, не познавам Сталийски".

Данъчни влязоха във верига магазини за детски играчки

В петък, след като екипи на икономическата полиция, НАП и надзора на пазара към агенция „Митници“ направиха проверка в обекти на веригата заради съмнения за нелоялни и непазарни търговски практики, дясната ръка на Христо Иванов - Иво Мирчев, отправи обвинения по адрес на Пеевски на фона на играчките в един от магазините на фирмата и навърза бизнес интереси.

Така проверката на държавните органи бе приписана на депутата от ДПС, след като само преди два дни неговата партия поиска оставката на правителството на Бойко Борисов и на президента Румен Радев, и отказа подписи за нова Конституция.

Мариан Колев нашумя, след като коментира в социалните мрежи обгазяването на сина си по време на протеста на 2 септември пред бившия Партиен дом и навърза едновременното пристигане на проверка във фирмата му от няколко държавни органа с публичната си реакция.

Собственикът на тъърговската верига за детски играчки участва и в снощния протест пред фонтана на президентството.