/ ОД на МВР-Сливен
Специализирана операция по противодействие на битовата престъпност се провежда на територията на Районно управление-Нова Загора под наблюдението на Окръжна прокуратура-Сливен, съобщиха от полицията.

След спецакция: Провериха 237 лица и 103 превозни средства в Сливенско

В хода на акцията са извършени множество проверки на моторни превозни средства, контрол на криминалния контингент, проверки на търговски обекти и частни домове. Задържан е младеж на 19 години, нарушил наложената му мярка за неотклонение „Домашен арест”.

19-годишният е издирен и заловен от полицейски служители на РУ-Нова Загора. С прокурорско разпореждане той е задържан за 72 часа. При осъществяване на процесуално- следствени действия по линия „Наркотици” в частен имот в квартал „Шести” са намерени и иззети 30 дози хероин.

След спецакция в Сливен: Задържаха знакови фигури от криминалния контингент

Имотът е обитаван от 44-годишен мъж. Той е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. В хода на операцията са задържани трима мъж за плащане с фалшиви парични средства.

На 5 август, 37-годишен мъж е прокарал в обръщение неистинска банкнота с номинал 20 евро в игрална зала в град Нова Загора. Той е извършил деянието в съучастие с двама мъже на 38 и 24 години. Тримата са задържани за 24 часа. Работата по случая продължава от служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Нова Загора.

По време на операцията са извършени проверки за установяване на нерегламентирана търговия с тютюневи изделия. От частно лице в квартал „Шести” са иззети пакети, съдържащи ръчно свити цигари, без акцизен бандерол.