Таксиметровият шофьор, закарал 26-годишния Викторио Александров до мястото, където простреля детето си и направи опит да се самоубие, е бил заставен да го направи с пистолет, опрян в главата. Това разказа самият водач пред NOVA.

29 октомври: Млада жена е убита в столичния квартал „Надежда“, издирват бившия ѝ приятел (СНИМКИ)

Александров е убил майката на детето си, като тялото ѝ бе намерено в жилище на улица "Бели Дунав" в столичния квартал "Надежда" от родителите ѝ, които подали сигнал. След убийството за издирване бяха обявени Викторио, който е бивш приятел на жертвата, и детето им - дъщеря на една година. Късно вечерта в понеделник бе съобщено, че те са намерени простреляни и откарани в болница. Той е прострелял детето, след което е посегнал на живота си. Въпреки усилията на лекарите в "Пирогов", детето, което е било простреляно в главата, почина, а мъжът е под полицейска охрана в болницата, като няма опасност за живота му.
 

Междувременно NOVA съобщи, че разполага с кадри от охранителната камера в жилищния блок в кв. „Надежда”, където живеела убитата млада жена. Кадрите показват бягството на мъжа с детето.

29 октомври: Откриха простреляни мъж и дете

По разказа на таксиметровия шофьор Викторио няколко пъти променял крайната точка, до която е трябвало да стигне. Около час той се придвижвал с таксито. През цялото време мъжът обяснявал, че иска да се самоубие. Таксиметровият шофьор се опитвал да го успокои. Детето плачело през цялото време.

Шофьорът разказа още, че Викторио Александров взел и двата му телефона от страх да не се обади в полицията. 

Оставил го в Горни Богров и след известно време от свои колеги научил, че се издирва мъж за убийство. След това дал сигнал в полицията и помогнал да бъде намерен.
nova.bg