Млада жена е убита в столичния квартал „Надежда“
Млада жена е убита в столичния квартал „Надежда“ / БГНЕС
Шефът на СДВР Ивайло Иванов за убийството в столичния квартал Надежда
99467
Шефът на СДВР Ивайло Иванов за убийството в столичния квартал Надежда
  • Шефът на СДВР Ивайло Иванов за убийството в столичния квартал Надежда
23-годишна жена е убита в жилище на улица "Бели Дунав" в столичния квартал "Надежда", съобщават от МВР. Сигнал е подаден около 18.30 часа. Във връзка с изясняването на обстоятелствата около убийството полицията обяви, че издирва бившия приятел на жертвата. Органите на реда съобщиха, че издирват и малката им дъщеричка, която вероятно е с него. Късно вечерта в понеделник стана ясно, че в района на бензиностанция край Горни Богров са открити простреляни мъж и дете, като вероятно се касае за издирваните.
 
Минута след 18.30 часа е получен сигнал за простреляна жена. Родителите ѝ са търсили контакт с нея и след като не я намерили, са отишли в жилището и с помощта на ключар отворили апартамента. Към адреса са насочени екипи на полицията и Спешна помощ. Пристигналите няколко минути след обаждането на 112 медици установили, че жената е мъртва. 23-годишната жена е починала от огнестрелни рани, посочи шефът на СДВР Ивайло Иванов.

Млада жена е убита в столичния квартал Надежда
БГНЕС

Той съобщи, че полицията издирва бившият приятел на жертвата. Иванов подчерта, че не може да се каже дали той е евентуалният извършител на престъплението, а от МВР го търсят с цел изясняване на обстоятелствата около тежкото престъпление. Убитата жена и бившият ѝ приятел имат дете, за което бе съобщено, че също се издирва. Издирва се момиченце на 1 година, което най-вероятно е с него, каза шефът на СДВР.

Млада жена е убита в столичния квартал Надежда
БГНЕС

Иванов посочи, че се разпитват близки и роднини на жертвата. Доколкото се знае до момента тя и бившият ѝ приятел наскоро са се разделили.
 
СДВР издирва мъж и малко дете

Издирваният бивш приятел на убитата жена - 26-годишен мъж, е служител в частна охранителна фирма и притежава законно оръжие, не е криминално проявен, стана ясно от думите на Иванов. От МВР разпространиха негова снимка, като посочиха, че той се придвижва с автомобил "Фолксваген Голф", сив металик, с регистрационен номер СВ 46 99 АХ. Вероятно с него пътува малко дете. От полицията призоваха хората, които ги забележат, да подадат сигнал при гарантирана анонимност.

издирван
МВР, пресцентър

Откриха простреляни мъж и дете

Съседи разказват, че убитата жена и бившият ѝ приятел са заживели в апартамента, където тя бе открита мъртва, преди около година. Преди около месец обаче той се изнесъл от жилището и останали само тя и дъщеричката им. Живеещите в блока разказват, че са чували мъжът и жената да се карат, но не им е правило впечатление да е имало сериозни скандали.

Късно вечерта в понеделник бе съобщено, че мъж и дете са открити простреляни в района на бензиностанция край Горни Богров. Вероятно се касае за издирваните мъж и дете. Вероятно мъжът е прострелял детето в главата, след което сам се е прострелял. Мъжът и детето са в тежко състояние, а лекарите се борят за живота им.