Позицията на синдиката изрази президентът на "Подкрепа" Димитър Манолов
Позицията на синдиката изрази президентът на "Подкрепа" Димитър Манолов / БГНЕС
Би било редно президентът да наложи вето върху закона за концесиите, според КТ "Подкрепа". Позицията на синдиката изрази президентът на "Подкрепа" Димитър Манолов след като заедно с представители на Изпълнителния съвет на синдикалната организация разговаряха с държавния глава Румен Радев на "Дондуков" 2.

Протест поиска Румен Радев да наложи вето върху Закона за концесиите

"Използвахме повода да обърнем вниманието на президента върху два проблема - единият от тях е обществения интерес около приетия набързо, в последния момент закон за концесиите", информира Манолов след срещата. "По този законопроект практически отсъстваше обществен дебат, което затвърди в обществото притесненията, съмненията, че има нещо нередно в този закон", коментира той.
 
По думите му има немалко неща, които могат да бъдат критикувани и коментирани. "В този смисъл според нас би било редно президентът да упражни правото си на вето върху този закон, да го върне в парламента, в който период да се състои общественият дебат върху тези проблеми", посочи Димитър Манолов.

"Подкрепа" иска премахване на месечната такса в частните пенсионни фондове

По време на разговорите е засегнат и въпросът със субсидията за Националната компания "Железопътна инфраструктура". "В сегашния си размер не би осигурила нормалното функциониране на тази система", каза Димитър Манолов. Той коментира, че няма нужда да се търсят специални примери за това, като добави, че примерът със случилото се в Хитрино е достатъчен, за да подчертае важността на правилното отношение към въпроса.

Лидерът на "Подкрепа" определи първата им среща с държавния глава като опознавателна и добави, че са искали да споделят начина, по който от синдиката виждат бъдещата си работа с президентската институция.
 
БТА