За съжаление, сигналът за убийството на Мартин Божанов - Нотариуса е подаден доста късно. Това, което виждаме от охранителните камери - заснемането на самото убийство, сигналът е подаден с 50-55 минути закъснение. Това заяви шефът на СДВР Любомир Николов на брифинг.

Георги Димитров

На въпрос защо толкова късно се е обадила съпругата на Божанов Николов отговори, че "тогава го е констатирала". "Свидетелите, които са чули възпроизвеждане на изстрели, не са сигнализирали органите на МВР незабавно, след като са възпроизведени те", допълни той.

Разследването срещу застреляния Мартин Божанов: Натиск върху съдии, гледали негови имотни дела

В Софийска градска прокуратура се води едно разследване за дейността на Мартин Божанов. "То се касае за имотни измами, за пране на пари, получени от тях, и за принуда по отношение на съдии, които са гледали граждански дела, по които той има някакъв интерес. По това досъдебно производство той не е привлечен като обвиняем до момента, защото не е приключило разследването. Но са разпитани всички свидетели, назначени са експертизи, има записи - на Ивайла Бакалова, на Антикорупционния фонд, така че там се разследва мащабната дейност. Било е въпрос на време да бъде повдигнато обвинение на Божанов и разследването е било на самия финал", съобщиха от полицията.

След обиски: Открити са документи, доказващи, че Божанов притежава скъпи имоти извън страната

"Тепърва се установяват и събират данни за конкретни предполагаеми извършители, местоположение, откъдето са произведени изстрелите, калибър на оръжие, вид на оръжие, както и установяване на хора от близкия му кръг, с които ще започнем да работим", това каза шефът на СДВР.

Георги Димитров

По думите му убитият е собственик на имоти извън страната и по-конкретно в Гърция. "Впоследствие ще установим колко точно са те. За момента имаме данни за един имот с доста големи мащаби", съобщи Николов.