Мъж е застрелян тази вечер в столичния квартал „Горна баня“. Самоличността на мъжа е установена - жертвата е бившият нотариус Мартин Божанов, съобщиха от МВР. 

Инцидентът е станал тази вечер в комплекс "Глория палас", който се намира между столичния квартал "Горна баня" и Околовръстен път на София.

Георги Димитров

Достъпът до комплекса в момента е ограничен. Изпратените на място полицейски екипи проверяват всички влизащи и излизащи. В същото време разследващи преглеждат видеозаписи при охранителите на комплекса.

Булфото

На мястото на инцидента с камион пристигна и специализирана техника от дирекцията за аварийна помощ и превенция към Столичната община.

Убийство Мартин Божанов
Георги Димитров

На няколко места в София полицаи спират за проверка движещи се автомобили.

На мястото на престъплението пристигнаха главният секретар на МВР Живко Коцев, заместник-градският прокурор на София Иво Илиев и градският прокурор Илияна Кирилова

Илиев заяви, че ще бъде започнато досъдебно производство за убийство.

"Този човек е бил в годините интересен по делото "Крашевски", в СГП има подадени сигнали за заплаха за магистрати, по делото се разпитват свидетели. Работи се и за имотни измами. Имаме сигнали, подадени от магистрати за отправени заплахи към тях. Нямаме заподозрени", посочи Кирилова.

Живко Коцев уточни, че разследването е в начален етап и се установяват очевидци.


 
МВР, Димитър Абрашев/БТА