Ще успеят ли РБ да изпълнят мандата за нов кабинет или ще го върнат?
Ще успеят ли РБ да изпълнят мандата за нов кабинет или ще го върнат? / БГНЕС, архив

В понеделник ще има яснота дали В понеделник ще има яснота дали ще има оползотворен мандат или го връщаме на президента. Това заяви Костадин Марков, зам.-председател на СДС и депутат от РБ.

Реформаторският блок взе мандата за съставяне на кабинет

"Вероятно срещите с ГЕРБ ще бъдат през уикенда и в понеделник ще има окончателно решение. И 1% шанс да има, сме длъжни да опитаме и това е правилно. Най-лесно беше да се държим като всички останали - да хвърлим обратно папката и да покажем колко сме готови за избори. Национално отговорната позиция е да опитаме да оползотворим мандата", смята Марков.

Той е убеден, че има някакъв шанс да се състави правителство. "Шансът е по-малък отколкото да не се състави. За нас е важно бъдещо правителство да е в рамките на това мнозинство и да се носи ясна политическа отговорност. Не са важни толкова имената", каза Марков и допълни, че той си представя новото правителство възможно най-близко до сегашното като персонален състав.

Христов: 19 години автентичната десница не е получавала шанс за мандат

Възможно е да има промени откъм министри. Възможно е да бъде министър-председател и Бойко Борисов, възможно е да бъдат и други имена, които не искам да споменавам, коментира Марков.

Той изтъкна, че РБ не губел времето на никого, а правил още един опит страната да не влезе в тежка политическа криза.

ГЕРБ няма да участва при съставянето на правителство в рамките на този парламент

Източник: БГНЕС