/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето на 9 февруари, събота
През нощта облачността ще е разкъсана, по-значителна над източната половина на страната. Ще е почти тихо с минимални температури предимно между минус 4 и 1 градуса.
 
Идва нов зимен пристъп, очаква ни студена седмица

В събота облачността ще продължи да се разкъсва и намалява и след обяд над повечето райони ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на места в равнините и котловините видимостта ще е намалена. В Източна България ще духа слаб вятър от север-северозапад, в останалите райони ще остане почти тихо.
 

времето коте килим
ThinkStock/Getty Images


Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса, в крайните югозападни райони - до 10-12 градуса. Атмосферното налягане е и ще бъде около средното за месеца.
 
Зима на слънце: Прекрасни дестинации за бягство (СНИМКИ)

В планините сутринта облачността ще продължи да се разкъсва и намалява и през по-голямата част от деня ще е предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен. Температурите ще се повишават и максималната на височина 1200 м ще е около 4 градуса, на 2000 м - около минус 2 градуса.
 

ThinkStock/Getty Images


По Черноморието преди обяд облачността ще е все още значителна, но по-късно през деня ще разкъсва и намалява. Преди обяд ще духа до умерен северен вятър, който след обяд ще отслабва. Максималните температури ще са 5-6 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
 
Какво да очакваме от времето през февруари?

В неделя и в понеделник ще преобладава слънчево време, но на места, повече през втория ден, в низините и котловините ще има условия за мъгли. Сутрин ще е по-студено, но дневните температури ще се повишават. В неделя вятърът ще е слаб, със западна компонента.
 

ThinkStock/Getty Images


В понеделник ще се ориентира от юг-югозапад и в Източна България и по северните склонове на планините временно ще се усили; максималните температури на места там ще достигат до 14-16 градуса. По-късно през деня облачността от запад ще се увеличава и вплътнява и привечер в северозападните райони ще превали дъжд.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg