/ ThinkStock/Getty Images
Не прибирайте шапките и шаловете: Зимата се завръща от вторник
Не прибирайте шапките и шаловете
100598
Не прибирайте шапките и шаловете
  • Не прибирайте шапките и шаловете
По-ниски температури и превалявания от дъжд и сняг ни очакват следващата седмица. Истински зимен пристъп показва прегледът на средносрочните модели за времето, представен в "Дарик кафе" тази сутрин.
 
Какво да очакваме от времето през февруари?
 

ThinkStock/Getty Images


В началото на следващата седмица средиземноморски циклон ще влоши времето над Балканите. До вторник времето ще остане меко време. В събота, неделя и понеделник отново ще има температури до 13-15 градуса на места.  
 

ThinkStock/Getty Images


От вторник ни очакват рязка промяна. Превалявания от дъжд, а в планините от сняг, ще започнат още в нощта срещу вторник. Вятърът от северозапад ще се усили и дневните температури ще паднат до между 1 и 6 градуса.
 
Времето ще бъде предимно облачно, ветровито и по-студено, температурите ще се върнат към обичайните за средата на февруари нива.
 
Във втората половина на следващата седмица средиземноморски циклон над Турция ще влияе на времето над страната, като главно над Източна България ще превалява предимно сняг, а вятърът от североизток ще е до умерен.
 
Зима на слънце: Прекрасни дестинации за бягство (СНИМКИ)
 

Температурите ще останат сравнително ниски - дневните между 0 и 5 градуса, а сутрен градусите, особено на запад, ще паднат и до минус 3-минус 5.
 

ThinkStock/Getty Images


Студеното време ще се задържи до края на следващата седмица. В петък, събота и неделя сняг ще превалява на много места в страната, показват още средносрочните модели за времето.