/ ThinkStock/Getty Images
Завръщането на зимата се отлага
100545
Завръщането на зимата се отлага
  • Завръщането на зимата се отлага
След пролетните температури в последните дни ни очаква захлаждане, но зимата няма да се завърне. Това показват средносрочните модели за времето, разгледани в "Дарик кафе" тази сутрин.

През новата седмица са възможни изненади

ThinkStock/Getty Images

Средиземноморски циклон ще донесе превалявания от дъжд в равнините и сняг в планините още в сряда и четвъртък. Валежите обаче не се очаква да са съществени и ще отминат сравнително бързо, като до края на деня в четвъртък навсякъде ще спрат.

ThinkStock/Getty Images

Превалявания от сняг може да има в някои райони на Северна България, Предбалкана и по високите западни полета, както и на североизток. Дневните температури ще са над нулата и снежна покривка, най-вероятно, няма да се образува.

Какво да очакваме от времето през февруари?

След застудяването в четвъртък и петък, от събота и особено в неделя, понеделник и вторник, отново ни очаква топло за февруари време. Дневните температури отново ще се повишат и на места - основно в равнините на Южна България е възможно да достигнат до 14-16 градуса.
 

В средата на следващата седмица отново ще застудее и дневните температури ще се върнат към по-нормални за февруари стойности, но ще са над нулата навсякъде през деня.
 
Зима на слънце: Прекрасни дестинации за бягство (СНИМКИ)

Тогава са възможни нови превалявания от дъжд и сняг. И те обаче няма да са предпоставка за сериозно влошаване на времето с типична зимна обстановка.