/ Thinkstock/Getty Images
Днес ще бъде предимно слънчево. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури - между 27 и 32 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.
 
Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за август - бавно ще се понижава.

лято
ThinkStock/Getty Images

Колко най-топло ще е у нас и ще има ли изненади от времето през август?
 
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от север-североизток.
 
Максимални температури на въздуха: 27-28 градуса. Температурата на морската вода е 27 градуса. Вълнението на морето ще е 3 бала.
 
Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 20 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.

времето плаж деца
ThinkStock/Getty Images

Кога през август ще е подходящо време за море?
 
През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре (понеделник) ще е слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони - до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са предимно между 29 и 34 градуса.
 
По Черноморието ще бъде слънчево и топло. Подходящо за летуване. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 27 - 28 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 
В планините ще е слънчево и топло, подходящо време за туризъм. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра - около 15 градуса.

плаж бар
ThinkStock/Getty Images

В планината през лятото? Ето няколко съвета от спасител

Във вторник и сряда ще остане предимно слънчево, със слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен вятърът с източна компонента.
 
Температурите слабо ще се повишат и максималните втория ден.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА