Ще последва смяна в ръководството на НДСВ, прогнозира Антония Първанова
Ще последва смяна в ръководството на НДСВ, прогнозира Антония Първанова / netinfo

Депутатът от НДСВ Антония Първанова прогнозира в интервю за предаването „Дарик кафе”, че след обръщението на лидера на партията Симеон Сакскобургготски ще последва смяна на ръководството на жълтата парламентарна група. Според Първанова е добре да се запази целостта на парламентарната група, но било въпрос на личен избор решението на отделни депутати дали да останат или да напуснат групата.

В писмо да структурите в страната снощи лидерът на НДСВ обяви, че обмисля радикални промени в парламентарната група на НДСВ, която след конгреса се опитала да изземе функциите на партията. Ето какво още каза Антония Първанова:

След като Симеон Сакскобургготски казва радикално, използвайки толкова силна дума, означава и сериозни намерения именно в тази посока. Радикалното във всички случаи е промяна и то съществена промяна.

Ръководството на парламентарната група не е пожизнено, така че това може би ще бъде първото, което ще се случи – смяна на ръководството. Нормално е като има смяна в партията, като се променя курсът към отваряне, това да рефлектира и в промяна в ръководството на парламентарната група. Всяко едно ръководство, което е поело инициатива и в тази инициатива се е показало непечелившо, не се е справило, не е овладяло ситуацията, би трябвало да намери в себе си сили и достойно да си подаде оставката. Оттук нататък дали някои хора ще решат да излязат и от парламентарната група, това вече е личен избор, но ние винаги сме имали една и съща позиция и тя е принципна позиция – когато някой напуска парламентарната група, морално е да напусне и парламента.