Служебният премиер Огнян Герджиков
Служебният премиер Огнян Герджиков / БГНЕС
Ще има ли великденски добавки за пенсионерите?
92647
Ще има ли великденски добавки за пенсионерите?
  • Ще има ли великденски добавки за пенсионерите?
До следващата сряда ще стане ясно дали държавата ще отпусне великденски добавки на най-бедните пенсионери и какъв ще бъде техният размер. Премиерът Огнян Герджиков възложи този ангажимент на финансовия министър Кирил Ананиев, в началото на днешното заседание на кабинета.
 
Миналата година редовното правителство отдели 50 и половина милиона лева за великденски добавки на пенсионерите, които имат доход до линията на бедност - тогава 300 лева.
 
Засега служебният кабинет няма да излъчва еврокомисар

Добавките стигнаха до 1 262 000 възрастни хора. Сега служебният кабинет е амбициран да направи същото, стана ясно от молбата на премиера Огнян Герджиков към министър Кирил Ананиев.
 
"Има една традиция за едни великденски добавки към пенсиите, обикновено в размер на 40 лв. за пенсионерите под лимита на бедност, който разбрах, че е 314 лв. Ще има ли, няма ли да има, какво ще има... Защото аз не съм под лимита на бедност, следователно за мен няма да има", посочи Герджиков.

Огнян Герджиков
БГНЕС

Решението на правителството за великденските добавки трябва да бъде гласувано възможно най-скоро, за да има време парите да бъдат преведени на НОИ, а добавките да бъдат изплатени с пенсиите за април. Изплащането започва от 7-ми април.