Огнян Герджиков
Огнян Герджиков / БГНЕС
„Служебният кабинет има две основни задачи – изборите и председателството на Съвета на ЕС. Това не означава, че не трябва да се поинтересуваме какво наследство е оставено от предишните правителства. С уволненията искахме да изострим вниманието и да видим в кои министерства има съмнителни обществени поръчки и да ги предадем на съответните органи”, обясни в „Здравей, България” по NOVA служебният премиер Огнян Герджиков.

Какво откри кабинетът при ревизията в министерствата

Той даде пример, че във Военното министерство има съмнения за корупция за девет обществени поръчки. Предстои да излезе целия доклад, в който с подробности ще стане ясно за кои точно става въпрос. „Много обичаме да мразим и да отричаме. Но ако искаме да просперираме, трябва всяко следващо правителство да надгражда предишното”, смята Герджиков. 

Герджиков скри виновните за проблемите с обществените поръчки, смята "Нова република"

„Ние сме служебен кабинет за два месеца и половина. Не можем да си поставим грандиозни задачи. Опитвам се да запазя някакъв баланс, защото от прекаленото нахъсване срещу завареното управление ще излезе, че работя в полза на БСП и обратното”, каза още служебният премиер.

Огнян Герджиков
БГНЕС

Не съм разследващ орган, за да крия някой в ревизиите. Моята функция не е такава. Винаги има критики и затова не ми се искаше да заема тази позиция, защото знам колко помия ще се излее върху мен. Няма верен ход – каквото и да направя, все ще има недоволни. Опитвам се да бъда максимално коректен”, заяви той.

Борисов: Не съм съгласен с мотивите за смяната на областните управители

Относно масовите уволнения на областни управители, Герджиков обясни, че е коректно, когато си отива едно управление с него да си отидат и областните управители. Такива оставки обаче не са постъпили и затова се е наложило подмяната на голяма част от тях. 
 
nova.bg