/ IStock
По време на редовната комуникация с България има последователна размяна на мнения и идеи за преодоляване на различията, съобщи външното министерство
на Република Северна Македония
, предаде Макфакс.

Двете страни често споделят предложения и виждания, в които посочват и обясняват позициите си, допълват от министерството. "Последен в поредицата е Планът за изпълнение на задълженията в Договора за приятелство, предложен от наша страна и за който очакваме тези дни да получим отговор или забележки и предложения от страна на България", се казва в съобщение на министерството.

Mакедонски вицепремиер: Нито България, нито друга страна може да ни казват какъв език говорим

Оттам допълват, че министър Буяр Османи тази седмица е имал разговор с българската си колега Екатерина Захариева. Целта е да се намери начин за засилване на прилагането и ефикасността на Договора за приятелство от 2017 г., поясняват от министерството.

"По този начин ще се върне доверието и в самия Договор и в процеса на диалог между двете страни за преодоляване на различията, както прилича на две пирятелски съседни страни в Европа", пише в съобщението.

Добавя се, че се очаква в идния период специалният представител Владо Бучковски да има чести пътувания между Скопие и София.
БТА