Седми ден продължава издирването на изчезналото дете от с. Микрево
Седми ден продължава издирването на изчезналото дете от с. Микрево / снимка: Пресцентър МВР
Седми ден продължава издирването на изчезналото дете от с. Микрево
73438
Седми ден продължава издирването на изчезналото дете от с. Микрево
  • Седми ден продължава издирването на изчезналото дете от с. Микрево

Без резултат остава издирването на 6-годишния Иван Синанов от село Микрево. Детето е в неизвестност вече седми ден.

Директорът на Областна дирекция на полицията в Благоевград комисар Георги Костов заяви, че в региона са мобилизирани всички сили на МВР. Той не пожела да коментира основните версии, по които се работи.

Кметът на Струмяни съобщи за Дарик, че организираният доброволчески щаб, ангажиран с издирването на 6-годишният Иван Синанов от село Микрево вече прекратява действията си. По думите му от този момент нататък издирването ще продължи само от служителите на МВР.

"Да се надяваме нещата да се развият добре. Дано не се окаже, че става въпрос за продажба на детето", каза кметът Емил Илиев. Момчето е в неизвестност вече шести ден. В търсенето му до момента участваха служители на Национална и Гранична полиция, както и жители на селото.

По последна информация двете основни версии, по които се работи, са за отвличане или продажба на детето.

За последно детето е видяно след погребение на 20 юни в района на гробищата в "Нова махала". Според съседи детето е затворено и некомуникативно.

От полицията в Благоевград призовават всички, които имат информация за момчето, да се обадят на тел.112 или в най-близкото полицейско управление. Момченцето е високо около 1.20 метра, със светла коса. В деня на изчезването му е било облечено с червена тениска и светло сини дълги панталони (дънки).

Други новини от Благоевград