СДС на обиколка из страната за повдигане духа на партията?
СДС на обиколка из страната за повдигане духа на партията? / Sofia Photo Agency

Наесен сините депутати да напуснат парламента и да започнат обиколка на страната, за да повдигнат духа на партийните структури за местните избори. За това призова бившият председател на парламента Александър Йорданов. Той е сред номинираните кандидати за членове на новото ръководство на СДС, което трябва да бъде избрано по време на 17-на извънредна отчетно-изборна конференция на партията.

Според Александър Йорданов силата на депутатите от СДС не е в Народното събрание, а сред хората. В този парламент и в това обкръжение словото им не достига до избирателите, подчерта Йорданов. Той настоя новото ръководство да подкрепи успешните си кметове и да не допуска нова тежка загуба наесен. Йорданов се обърна към кандидатите за лидер на партията, като настоя да не се вманиачават, че са велики и да я карат по-скромно, да не бъдат „на всяка манджа меродия”.

Пред делегатите на форума говориха и четиримата претенденти за поста лидер на СДС. Драго Михалев, Йордан Бакалов, Пламен Юруков и Стефан Иванов бяха единодушни, че каузата СДС не е изчерпана.