/ МО
Церемония по тържественото изпращане на български военен контингент за участие в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „Алтеа“ се проведе на площад „Васил Левски“ в град Карлово. Това съобщават от министерството на отбраната.
 

военни мисия алтеа
МО


В състава на контингента са включени военнослужещи от 61-а механизирана бригада-Карлово и 110-и логистичен полк - Пловдив от Сухопътните войски, от Съвместното командване на силите и служба „ Военна полиция“. 

„В Босна и Херцеговина вие представяте България и Въоръжените сили. От вас се изисква бдителност, съобразяване с обстановката и стриктно изпълнение на всички стандартни оперативни процедури“, каза в обръщението си към военнослужещите заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов и им пожела успех.    

На церемонията присъстваха също командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов, командирът на 61-а Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов,  представители на местната изпълнителна власт, жители на град Карлово. 

Генерал-майор Валери Цолов връчи на помощник-националния командир подполковник Пламен Стефанов сертификат за готовност на контингента за участие в операцията на ЕС „Алтеа“. 

Молебен за здраве и благоденствие отслужи Негово Високоблагоговейнство отец Марко Тодоров - архиерейски наместник на Карловската духовна околия.