/ БГНЕС
Близо 60 души са припаднали в София днес вследствие на топлото време, съобщиха от Спешна помощ. За щастие няма информация за фатални случаи. По думите на говорителя на Спешна помощ Катя Сунгарска негативно влияние оказват не толкова високите температури, колкото рязката смяна на времето. Спешните екипи призовават в следващите дни всички, и особено хората с хронични заболявания, да не излизат на открито в най-топлите часове.

Колко най-топло ще е у нас и ще има ли изненади от времето през август?
 
58 души са припаднали днес в столицата до 16:30 ч. по информация на Спешна помощ. Общо 15 спешни екипа са работили в днешния ден, разказа за Дарик Катя Сунгарска:
 
„Спешна помощ в днешния ден работи с 15 екипа. Изнемогваме от една страна, а от друга страна хората, които са на закрито също имат страдания и ни викат. Призоваваме възрастните хора и тези с хронични заболявания да не излизат в най-топлите часове от деня. Да ходят със светли дрехи, със светла шапка, винаги с вода в ръка“, препоръча Сунгарска.

Летни вируси дебнат по морето, мийте добре ръцете си
 
По думите ѝ основният негативен фактор в момента не са високите температури, колкото рязката смяна във времето:
 
„Не са много високи температурите и слава Богу, защото ако бяха още по-високи, щеше да бъде още по-лошо влиянието върху организма. Най-вече рязката смяна на времето, за съжаление, докарва тези проблеми, защото това разбалансира сериозно организма и хора, които по принцип имат страдание, съответно реагират негативно“, посочи тя.

Дерматолог: През лятото се предпазвайте от слънцето не само на плажа, но и в града
 
При всички случаи това лято нямахме тези проблеми, които имаме обикновено всяко лято, защото нямахме лято. Въпреки че тези дъждове също повлияха не много добре, когато не са си на мястото и са толкова непрестанни и чести. Те също влияят негативно на организма. Но една рязко вдигната температура влияе много по-зле, тя е екстремно състояние за организма“, каза още говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

болница
ThinkStock/Getty Images