Ресурсен център ще консултира родителите на деца с увреждания в Пловдив
Ресурсен център ще консултира родителите на деца с увреждания в Пловдив / netinfo

Ресурсен център за интеграция, обучение и възпитание на деца с увреждания стартира в Пловдив. В него ще се консултират родителите на такива деца, с цел успешната им интеграция в масовите училища, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование в Пловдив Александър Буздрев. Учители със специална подготовка ще подпомагат децата по време на редовните им занимания в училищата, където са интегрирани и допълнително, след учебните занимания.

Около 3500 деца в цялата страна тази година ще учат в обикновени училища по програмата за интеграция на деца с увреждания, съобщиха още от образователния инспекторат в Пловдив. В 27 областни града ще бъдат създадени такива ресурсни центрове.

В Пловдив децата, изискващи специално внимание са 214 до момента. За тях ще се грижат 30-40 ресурсни учители, които ще бъдат разпределени по масовите училища в областта. В ресурсните центрове ще бъдат обхванати деца от детската градина до последната степен на обучение. Те ще завършват класа не с оценка за успех, а с оценка за постижение.

Други новини от Пловдив