Рекордният ръст на вота за РБ в Хасково с 12 пъти бил заради познатите местни лица в листите
Рекордният ръст на вота за РБ в Хасково с 12 пъти бил заради познатите местни лица в листите / netinfo
Рекордният ръст на вота за РБ в Хасково с 12 пъти бил заради познатите местни лица в листите
75557
Рекордният ръст на вота за РБ в Хасково с 12 пъти бил заради познатите местни лица в листите
  • Рекордният ръст на вота за РБ в Хасково с 12 пъти бил заради познатите местни лица в листите

Не ромски гласове, а местните познати лица, които са били включени в листата са причина за добрия резултат на Реформаторския блок на изборите в Хасково. Това коментира в интервю за Дарик водачът на листата Станислав Иванов, който става депутат в новия парламент. Вчера лидерът на ДПС Лютви Местан попита как ще бъде обяснен ръстът от 12 пъти в гласовете на реформаторите в Хасково, след като на изборите миналата година са имали малко над 1300 гласа, а тази година са взели над 15 000 гласа в областта.

Станислав Иванов, който е син на хасковския кмет Георги Иванов, оцени, че успехът на Реформаторите в Хасковско се дължи на подкрепата на председателя на Общинския съвет в Димитровград Стефан Димитров и останалите хора в листата, които са местни, живеят и работят в градовете си и са "разпознаваеми", затова по думите на Иванов хората са им гласували доверие.

На въпрос дали резултатът има нещо общо с ромските гласове, Иванов отговори: "Ако някой си беше направил труда да види гласовете, които са за Реформаторския блок и за нашата листа в Хасково, щеше да види, че така наречените ромски гласове и секциите, в които 90 процента или сто процента от гласовете са ромски, са секции, в които не е представен дотолкова Реформаторският блок", каза Иванов.

На въпрос дали фактът, че Станислав Иванов е син на хасковския кмет, може също да обясни този ръст на гласовете за листата, която е оглавил, той отговори утвърдително. "Мисля, че това е нещо нормално. Георги Иванов е доказан политик, той от 14 години е кмет и аз не виждам нищо странно в това да се гласува доверие и на мен. С всички, с които съм разговарял след резултата от изборите, гласували доверие на Реформаторския блок, са го направили с ясната идея, че искат Реформаторският блок да участва в управлението, като за тях това е реална възможност най-после ДПС да бъде изключена от властта. Защото специално в райони като Хасково ДПС е представена във властта и то на сто процента", каза той.