78 са новите случаи на заразата в областта и три жертви
Огнището на COVID-19, което беше установено в Дома за стари хора "Кенана" в едноименния парк край Хасково, се разраства.

Потребители и персонал в социални домове в Хасковско са с COVID-19

От РЗИ-Хасково са взети 90 проби на останалите неизследвани потребители и хора от персонала в социалната институция. При 17 от тях е отчетен положителен резултат, а при 73-ма - отрицателен.

Заразени са шестима от персонала и 11 потребители. Вчера бе съобщено за 23-ма души с инфекцията - персонал и домуващи. Така общо броят им в дома става 40; там има и починал 88-годишен мъж с COVID-19.

През последното денонощие в област Хасково, са регистрирани 78 нови случая на коронавирусна инфекция; трима са починали и седем са излекувани.

36 новозаразени в Хасковско и четири жертви

Разпределението по общини е:


Хасково - 48
Димитровград - 14
Харманли - 5
Свиленград - 5
Тополовград - 2
Любимец - 2
Симеоновград - 1
Стамболово - 1

Починали са:

- мъж на 65 години от община Хасково, диагностициран на 10 декември, с диабет
- жена на 67 години от община Димитровград, диагностицирана на 24 ноември, за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания
- мъж на 76 години от община Свиленград, диагностициран на 20 ноември, със сърдечно заболяване


Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 3522. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 177.

Един нов случай на COVID-19 в Хасковско и три жертви

На домашно лечение са 1618 човека, починали са 186 и напълно излекувани са 1541 човека. Два от установените случаи, съобщени през изминалите дни, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.