112 са новите случаи на заразата в областта, четирима души са починали
За последното денонощие на територията на област Хасково, са регистрирани 112 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, четирима починали и 77 излекувани, съобщиха от Областна администрация.

36 новозаразени в Хасковско и четири жертви

Разпределението по общини е:


Хасково - 60 
Димитровград - 14
Харманли - 6
Свиленград - 9
Тополовград - 12
Любимец - 4
Симеоновград - 1
Минерални бани - 2
Ивайловград - 3
Стамболово - 1


От взетите 91 проби на потребители и персонал от Дома за стари хора "Кенана"- Хасково - 23 са отчели положителен резултат, а 68 - отрицателен. Положителни са петима души от персонала и 18 потребители.

В Дома е извършена крайна дезинфекция и е направено разпределение за отделяне на положителните потребители от отрицателните. Сред положителните лица, установени през последното денонощие, са трима души потребители от Дома за възрастни хора с психически разстройства, село Радовец, община Тополовград.

Положителните потребители са отделени и на дома е предписана крайна дезинфекция от лицензирана фирма. Сред положителните лица е и лекар от доболничната помощ от община Тополовград.

Починали са:

- мъж на 88 години от община Хасково, диагностициран на 16 декември, за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания
- жена на 86 години от община Хасково, диагностицирана на 26 ноември, за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания
- жена на 63 години от община Хасково, диагностицирана на 4 декември, с хронично белодробно заболяване
- жена на 76 години от община Димитровград, диагностицирана на 4 декември, с диабет и сърдечно заболяване


Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 3446. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 189. В МБАЛ-Хасково са настанени - 63. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 21.

Един нов случай на COVID-19 в Хасковско и три жертви

В МБАЛ-Харманли са настанени - 27. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 26. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 21. В МБАЛ-Хигия са настанени - 6.

В лечебни заведения извън областта се лекуват - 25. На домашно лечение са 1539 човека, починали са 184 и напълно излекувани са 1534 човека. Два от установените случаи, съобщени през изминалите дни, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.