/ iStock/Getty Images
За последното денонощие на територията на област Хасково, са регистрирани един нов положителен случай на коронавирусна инфекция и трима починали, съобщиха от Областна администрация.

27 нови случая на коронавирус в Хасковско, почина лекар

Позитивен е мъж от община Хасково.
Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, обявени през вчерашния ден, е медицинска сестра от МБАЛ-Хасково.

Починали са:

- жена на 63 години от община Хасково, диагностицирана на 27 ноември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания
- мъж на 73 години от община Харманли, диагностициран на 10 декември, със сърдечно заболяване
- жена на 68 години от община Любимец, диагностицирана на 7 декември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания


Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 3229. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 190. В МБАЛ-Хасково са настанени - 64.

109 нови случая на COVID-19 в Хасковско, трима души починаха

В МБАЛ-Димитровград са настанени - 23. В МБАЛ-Харманли са настанени - 27. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 23. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 24. МБАЛ-Хигия са настанени - 2.

В лечебни заведения извън областта се лекуват - 27. На домашно лечение са 1588 човека, починали са 172 и напълно излекувани са 1279 човека.