/ iStock/Getty Images
За последното денонощие на територията на област Хасково, са регистрирани 109 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, трима починали и 30 излекувани, съобщиха от Областна администрация.

94 новозаразени в Хасковско и три жертви

Разпределението по общини е:


Хасково - 60
Димитровград – 13
Харманли - 11
Свиленград - 6
Тополовград - 4
Любимец - 3
Симеоновград - 4
Минерални бани - 3
Ивайловград - 3
Стамболово - 1
Маджарово - 1


Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са двама души персонал и четирима потребители от Центърa за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания 1 и петима души персонал и десет потребители от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания 2 - Хасково.

На центровете е извършена дезинфекция, създадена е организация за разграничаване на заразените деца и е определен персонал, който да се грижи за тях.

Починали са:

- мъж на 52 години от община Хасково, диагностициран на 26 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания
- мъж на 72 години от община Харманли, диагностициран на 25 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания
- жена на 88 години от община Свиленград, диагностицирана на 25 ноември, с мозъчно съдово и психично заболяване


Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 2745. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 172. В МБАЛ-Хасково са настанени - 60.

65 нови случая на коронавирус в Хасковско и шест жертви

В МБАЛ-Димитровград са настанени - 18. В МБАЛ-Харманли са настанени - 23. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 21. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 28.

В лечебни заведения извън областта се лекуват - 22. На домашно лечение са 1436 човека, починали са 141, напълно излекувани са 996 човека, а под карантина - 1002.