/ IStock
За последното денонощие на територията на област Хасково, са регистрирани 36 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, починали - четирима и излекувани - 32, съобщиха от Областна администрация.

64 нови случая на COVID-19 в Хасковско, почина мъж

Разпределението по общини е:


Хасково - 8
Димитровград - 7
Харманли - 6
Свиленград - 6 
Тополовград - 2 
Любимец - 2
Симеоновград - 2 
Ивайловград - 1
Стамболово - 1 
Маджарово - 1


Медицинските служители, при които е констатиран COVID-19, установени след проведено епидемиологично проучване, са: медицинска сестра от община Харманли, която живее и работи на територията на друга област;

Починали са:

- мъж на 69 години от община Любимец, диагностициран на 6 ноември, за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания
- жена на 87 години Хасково, диагностицирана на 9 ноември, със сърдечно и хронично неврологично заболяване
- жена на 52 години Хасково, диагностицирана на 20 октомври, с хронично чернодробно заболяване
- мъж на 57 години Хасково, диагностициран на 11 ноември, със сърдечно и хронично чернодробно заболяване


Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1349. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 122. В МБАЛ-Хасково са настанени - 56. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 11. В МБАЛ-Харманли са настанени - 13.

84 нови случая на коронавирус в Хасковско и три жертви

В МБАЛ-Свиленград са настанени - 28. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 7. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 7.

На домашно лечение са 776 човека, починали са 70, а напълно излекувани са 413 човека. Четирима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.