/ iStock/Getty Images
За последното денонощие на територията на област Хасково, са регистрирани 64 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, един починал и двама излекувани, съобщиха от Областна администрация..

84 нови случая на коронавирус в Хасковско и три жертви

Разпределението по общини е:


Хасково - 32 
Димитровград - 10 
Харманли - 6
Свиленград - 8
Тополовград - 4 
Симеоновград - 2 
Минерални бани - 1
Маджарово - 1


Медицинските служители, при които е констатиран COVID-19, установени след проведено епидемиологично проучване, са: лекар от доболничната помощ от община Хасково и двама санитари от МБАЛ-Хасково.

86 новозаразени в Хасковско

Починал е мъж на 74 години от община Харманли
, диагностициран на 11 ноември, за когото в системата не са отразени придружаващи заболявания;

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1270. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 116. В МБАЛ-Хасково са настанени - 46.

Лавинообразно се увеличава броят на заразените в област Хасково

В МБАЛ-Димитровград са настанени - 13. В МБАЛ-Харманли са настанени - 11. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 26. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 12.

В лечебни заведения извън областта се лекуват - 8. На домашно лечение са 728 човека, починали са 64, а напълно излекувани са 362 човека. Петима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.