Разпитват вуйчото на Лазар Колев и съкилийника му
Разпитват вуйчото на Лазар Колев и съкилийника му / снимка: DarikNews.bg, Пловдив

В третия ден от делото „Белнейски” пред съда ще застане ключовият свидетел - съкилийникът на Колев Владимир Славов-Иширковеца. Според показанията му Лазар му е споделил за убийството на двете сестри, докато са били в следствения арест в София.

31-годишният Колев заяви, че се чувства изкупителна жертва и че това е процес на следователя Веселин Мартински и зам.-главния прокурор Камен Ситнилски. Според Колев Иширковеца е „прокурорски свидетел”.

Дни преди старта на делото неговият адвокат Димитър Марковски заяви, че Иширковеца е „дежурен свидетел по всички подобни дела”.

В третия ден на делото ще бъдат разпитани вуйчото на Колев Паун Лазаров, последната приятелка на обвиняемия Виолета Витекова и майка й, както и доведения й баща Стефан Боев. Според адвокат Димитър Марковски в заседанието ще бъдат разпитани всички, за които се твърди, че са изградили фалшивото алиби на Лазар Колев.

Колев трябваше да даде показания във втория ден на делото, но адвокатите му са категорични, че това ще стане в края на процеса. Марковски-баща и син ще поискат да бъдат изготвени няколко допълнителни експертизи, преди разпита на Колев.

Сестрите Христина и Росица Белнейски бяха открити мъртви в края на януари 2006 г. в местността Грамадите между Брацигово и Пещера, а единственият задържан по случая е 29-годишният Лазар Колев.