/ БГНЕС
Разкриха подробности около убийството на бизнесмена в Слънчев бряг
97638
Разкриха подробности около убийството на бизнесмена в Слънчев бряг
  • Разкриха подробности около убийството на бизнесмена в Слънчев бряг
От 15 години до доживотен затвор без право на замяна може да получи 37-годишният стрелец от Слънчев бряг - Михаил Станчев, съобщи окръжен прокурор Георги Чинев. 
Мъжът, който на 2 юни вечерта уби 54-годишния хазартен бос Коста Николов - Миджурина с три куршума в главата и простреля 22-годишната му служителка, беше задържан тази сутрин при опит да напусне страната.
 
По информация на главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов забавяне само от 5 минути е могло да провали операцията по залавянето на стрелеца на граничен пункт „Лесово“. Бургаските полицаи са подали информация за общодържавното му издирване малко, преди той да премине границата с лек автомобил „Опел Корса“.

Застреляха бизнесмен в Слънчев бряг, жена е тежко ранена
 
Престъплението е извършено най-вероятно от ревност. Задържаният се е познавал с пострадалата от месеци и е имал чувства към нея, казаха още от полицията. Все още не е ясно дали убийството е извършено със законното оръжие на Станчев - пистолет „Макаров“.
 
Бизнесменът от Нова Загора и неговата служителка и евентуална приятелка Симона са се намирали в колата на Миджурина, когато е станал инцидентът. Михаил Станчев е стрелял прав срещу тях на метри от главния път на Слънчев бряг до хотел, собственост на убития.
 
Свидетели на престъплението са били двама мъже, които са били на задната седалка в лекия автомобил на убития, каза главният секретар на МВР.

Убиецът на Коста Николов е задържан, стрелял от ревност
 
„Извършителят е бил отвън, а убитият е бил зад волана на паркирания автомобил. Тепърва ще се изясняват такива детайли от датиране на връзки, колко са били сериозни“, заяви главен комисар Младен Маринов.
 
Продължаваме да издирваме хора, които могат да дадат сведения за взаимоотношенията, за връзките на убития и на извършителя“, допълни той.
 
Според окръжния прокурор Георги Чинев, ще бъде взет под внимание опитът на задържания да възпрепятства разследването.
 
„Квалифицирано убийство и опит за убийство, наказуемо с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна“, поясни Чинев.
 
22-годишното момиче, което претърпя тежка черепно-мозъчна операция, е настанено в реанимацията на бургаската болница. Тя е в състояние на медикаментозна кома.