Подготвя се купуване на гласове за предстоящите избори, обяви вътрешният министър
Правят се проверки за повишените цени на тока. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков на брифинг.

„Проверката ще продължи, докато изясним как стоят нещата в действителност. Както в КЕВР, така и на други места“, допълни той.

„Въпросът е и чисто политически, дали някой не е заложил бомби преди известно време, за да дойде сега есента и да започнат да се колебаят цените главно нагоре и да се каже вижте колко е лошо служебното правителство. Не изключвам и тази хипотеза“, каза още Рашков

"Институцията на главния прокурор трябва да подлежи в най-скоро време на радикална промяна. Законът за прокуратурата е пренесен буквално от преди 90-а година в Закона за съдебната власт. А онзи закон, който беше самостоятелен такъв, за прокуратурата, е по подобие на Сталинската прокуратура. Прокуратурата действа по правила от 50-е и 60-е години на миналия век. Такъв е манталитетът: Докато не се обади онзи човек с каскета, нищо не предприемам", каза още Рашков. 

По повод обвиненията на ДПС, че Рашков "погазва конституционни права на български граждани и е унижавал членове на ДПС", той отговори: "Това са политически спекулации на тази политическа партия и аз получих парламентарно питане, в което се твърдеше, че се упражнява репресия. Помолих да ми дадат конкретни данни за случаи, до този момент не са ми дадени. На голи твърдения не вярвам", каза още вътрешният министър. 

"В една предизборна обстановка, в която отвсякъде тече информация как определени лица, свързани с политически партии, се подготвят да купуват гласове, разнасят куфари от област в област и плащат на бедните слоеве както с пари, така и с продукти, ние не можем да стоим безучастно. По такъв начин се изкривява политическият вот и накрая се появяват едни представители в пленарната зала, за които се чудим как са се появили, кой ги е избрал. Дали ги е избрал, изразявайки свободната си воля или срещу 5 килограма боб или леща, каквито случаи имаше, това купуване на гласове е купуване на душите на тези хора. И тези наши политици, вместо да станат цивилизовани политици, извършват престъпления против политическите права на гражданите. Същите тези политици, които сега плачат, че някой ги бил репресирал, никой не е репресирал когото и да било", категоричен беше Рашков. 

"Нека тези политици, които сега се оплакват от нас, да отговорят и да видим дали честно провеждат изборите или си служат с покупко-продажба на душите на българските граждани", призова Рашков. 

По-рано през деня от ГЕРБ също отправиха редица критики за работата на министър Бойко Рашков. Те обявиха, че цената на тока е скочила тройно от миналата година. И призоваха: "Рашков да спре с PR акциите в КЕВР и да влезе в Министерството на енергетиката и да ги пита за бездействието им и защо се стигна до този балон при цената на тока". 

ГЕРБ: Бойко Рашков не е вътрешен министър, той е председател на предизборния щаб на Румен Радев