Бойко Рашков
Бойко Рашков / БТА
Всички български граждани чувстват какви са проблемите – колкото повече граждани гласуват, толкова по-добър живот ще имаме утре. Призовавам всички български избиратели да гласуват за този, в когото вярват, в противен случай нямаме да имаме морално право да критикуваме този или онзи. Много политици разчитат точно на това – българският избирател да е някъде на разходки, но да не гласува. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, след като упражни правото си на вот.

За какво гласуваха политиците (ОБЗОР)

„Има случай, в който човек охранява секцията и я влязъл в нея, но впоследствие се е констатирало, че няма нищо нередно“. Има отделни случаи, където продължават опитите за купуване на гласове. Няма индикация, че някой се опитва да опорочи машинния вот, стана ясно още от думите му. Има сигнали за нарушения, но няма сигнали за тежко протичането на изборния процес.

Рашков обясни за случай в Хасковска област, където "един кмет се е опитал да размахва пръст на един от ръководителите на полицейска служба в областта там и да му държи сметка защо противодействат на лице, което навлиза в избирателната секция и плаща за гласуване по един или по друг начин".

Той коментира, че се разследва трагичния инцидент в сливенската болница, където загинаха трима пациенти от COVID отделението.