/ БГНЕС
Президентът Румен Радев премина в директна атака към властта и даде заявка не само за нов мандат и правомощия, но и с намек за апетит към изпълнителната власт. Така прозвуча констатацията му от Елин Пелин, че ако той управлява страната, нямаше да се краде.

"Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява г-н Борисов, смъртността расте, а България се стопи със 600 000. И недостойно е да се присвояват достиженията на българските медици". Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в Елин Пелин, където е на посещение.

Близнашки: Радев се оказа вълк в овча кожа, тръгна срещу държавата си (ВИДЕО)

Радев напомни, че не вярва на правителството.

"Нека Ви напомня, че отдавна снех доверие от този кабинет. От години апелирам да се пресекат корупционните схеми, които днес неудържимо изплуват на повърхността“, подчерта държавният глава.

Радев сезира Конституционния съд за разпоредби от Закона за здравето

Румен Радев отново омаловажи действията на държавата за справяне с пандемията от коронавирус, като посочи че е недостойно да се присвояват достиженията на българските медици в тази посока.

„При толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хвали“, коментира още Радев.

Радев: Българите излязоха от хипнозата, но кризата показа и добродетелите ни

"Днес българите протестират, отстоявайки своите права със законни средства, и органите на реда трябва да уважават тези права", разкритикува още полицията държавният глава. Радев недоволства също, че е недопустимо да се събират лични данни на мирно протестиращи граждани.