"Гласувах преди всичко в подкрепа на демократичния процес в България. Страната ни има нужда от силни и легитимни институции, които да овладеят кризите, да предприемат решителни реформи, да вземат стратегически решения с дългосрочен хоризонт, а това изисква съпричастност и подкрепа от цялото ни общество. От гласуването ни днес, зависи колко силни, устойчиви, легитимни ще бъдат правителството и парламента утре", каза президентът Румен Радев, след като гласува за 48-о Народно събрание. 

Румен Радев гласува
БГНЕС

"Затова аз призовавам всички български граждани да излязат и да гласуват да не оставят по никакъв начин да бъдат отклонени от своето конституционно право на глас и да не оставят никой друг да решава вместо тях, защото изборите са право, но и отговорност. Отговорност на всеки един от нас към бъдещето на България, отговорност към себе си, своите близки", добави Радев. 

Румен Радев
БГНЕС

За какво гласуваха политиците (ОБЗОР)

Румен Радев
БГНЕС


"Аз се надявам наистина българите да проявят зрялост и да излязат да гласуват. Знаем, че няма да бъде лесно. Вече видяхме от миналата година, все по-трудно се съставят правителства. Тук сблъсъкът е между две тези: Правителство на всяка цена, което може в последствие в средносрочен план да доведе до неустойчивост на самото правителство, и отстояване на принципите и очертаните червени линии от самите партии, което води към размиване на тяхната политическа физиономия и спадане на подкрепата вътре в партията", категоричен е Радев.

Румен Радев
БГНЕС

Той допълни, че се надява да не се стига до варианта да назначава ново служебно правителство. 

Румен Радев
БГНЕС

Държавният глава упражни правото си на глас в 11, 00 ч. в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София (район „Слатина”, ул. „Кадемлия“ №15).

Румен Радев
БГНЕС