"БСП следва да изпълни мандата в съответствие с Конституцията и тълкувателното решение на Конституционният съд". Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, който участва във възпоменателна церемония по повод 80 години от разстрела на Никола Вапцаров. 

"Тук съм, за да отдам почит към великия поет и човекът с кауза - Никола Вапцаров. Почти век по-късно, неговите стихове не остаряват, а паметта за него и неговият ярък талант надживяха всички опити на посредствеността на политическата култура да ги очернят", заяви Радев. 

БТА

"Антифашизмът е важна част от святото минало на България и всеки, който го отрича, отваря пътя към нови исторически разделения и трагедии. Затова - да пазим паметта за борбата срещу фашизма след 1923 г., за хилядите загинали на фронта в последната фаза на Втората световна война, за саможертвата на всички тези хора, е наш граждански и човешки дълг", подчерта държавният глава.

БТА

Отбелязването на годишнината се проведе на Мемориала "Гарнизонно стрелбище" в столицата. Президентът произнесе слово и ще отдаде почит пред лобното място на Никола Вапцаров.

БТА

Прессекретариат на държавния глава